söndag 12 juni 2011

Vi syns den 20:e Migrationsverket!

Lena har möblerat om på bloggen och fina bilder har hon fått till. Själv tänkte jag bara ge er läsare en kort beskrivning av vad som är på G och så.

Igår hade nätverket möte igen och funderade vidare på vad som är våra nästa steg. Innan jag går in på det vill jag hylla de som Thang och Ly bor hos. Vilka fantastiska och underbara människor. Man ser också på Ly och Thang att de efter omständigheterna har det riktigt bra. Det är viktigt och gör att vi i lugn och ro samt med stort tålamod kan jobba vidare.

Den 20 juni kommer vi skicka en delegation till Migrationsverket i Göteborg. Vi har viktiga frågor att ställa till denna myndighet som uppenbarligen inte följer vare sig lagar eller sin bemötandepolicy. Vi tar med media och förväntar oss att vi är välkomna. Om inte kommer vi barrikadera oss i Migrationsverkets reception till dess att de behagar svara oss. Vi syns den 20:e Migrationsverket!

I början på nästa vecka starta insamlingen på nätet och då kommer du ha två möjligheter att bidra. Antingen med en engångssumma eller så kan du bli månadsgivare och avstå 20 riksdaler till vårt arbete och bröderna. Vi kommer även med bössor runt om i Halland och inte minst i Hylte samla in pengar, alla lokala företag i Hylte kommer också tillfrågas. Pengarna kommer användas ansvarsfullt och flera personer måste vara med och ta beslut om hur de används innan uttag är möjligt. Alla som bidrar med mer än 500 kronor kommer redovisas på hemsidan.

Samtidigt fortsätter arbetet på bred front. JO – anmälan måste tyvärr göras om men det gör vi så gärna. Arbetet med jurister för att driva målet till Europadomstolen fortsätter, kanske vi även kan överklaga ärendehanteringen till förvaltningsdomstolen. Vi ser också över adoptionsmöjligheterna för pojkarnas föräldrar. En översättare i Stockholm ska nu ta kontakt med vietnamesiska myndigheter för att se om de på något sätt kan reda ut denna röra. Granskningen av Migrationsverkets bristfälliga utredning kommer också igång kommande vecka då vi förhoppningsvis fått alla handlingar från myndigheten.

Ja, så ser läget ut och ingen ska tro att vi tappat vår fightingvilja eller hopp. Vi ger oss aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar