lördag 11 juni 2011

Thangs skolavslutning







Dagen började med att Thang hämtades och han var en av de elever som var först på skolan. Halv nio var det dax för fika i matsalen, rulltårta och läsk. Musikskolans elever sjöng och spelade och rektorn höll tal. I sitt tal nämnde han också och berömde 9D för sitt starka engagemang runt sin kompis Thang och avslutade med att säga att han verkligen hoppas att Thang kommer få stanna.

Strax efter tio släpptes niorna ut och 9D, som gick som fjärde klass, slöt upp runt Thang som fick gå i mitten. De hade lovat dagen innan att om någon skulle försöka ta honom så skulle de få ta hela klassen för att komma åt honom. Ett löfte som de verkligen tänkte hålla. Även i vagnen var Thangs plats i mitten. Inga risker togs.

Resten av dagen, fram till spexet klockan sju, spenderade Thang hemma hos en klasskompis. Mot slutet av spexet framförde tre av tjejerna en mycket vacker dans som, efter vad jag fick höra senare, var tillägnad Thang. Detta har verkligen engagerat hela skola på ett eller annat sätt. Jag tror inte någon går oberörd ur detta.

Efter spexet var det dax att ta buss till hemlig ort där vi skulle äta mat och dansa. Ett par poliser stod längs med vägen där Thang skulle gå och han tänkte "Nu tar de mig" men de var bara där för att hålla koll på ordningen eftersom det också var Hyltedagarna. Thang kunde inte veta detta och saktade ned på stegen varpå hans närmsta vänner genast omringade honom. De gick lugnt och sansat förbi poliserna och in i bussen.

Resten av kvällen blev mycket lyckad även den och jag känner att detta var en av de bästa skolavslutningarna någonsin. Inte bara för att vi hade tur med vädret. ;) Nej det var mest för att i stället för den halverade glädje vi hade känt om Thang inte kunde varit med kände vi nu i stället dubbel glädje eftersom han kunde vara med.

Tack alla underbara nior för en fantastisk dag.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar