tisdag 14 juni 2011

Nu ställer vi Migrationsverket mot väggen!

Nu ställer vi Migrationsverket mot väggen
Pressmeddelande från nätverket för Thang och Ly 2011-06-15

Ni som följt den märkliga utvisningen av Thang och Ly känner till vår kritik mot Migrationsverket och att vi även anser att de begått lagbrott. På bloggen Sebastians tankar och Låt dem stanna så finns mer att läsa för den som inte är insatt eller vill ha en fördjupad historik.

Utvisningen skulle verkställts den 30:e maj men pojkarna hålls som bekant gömda. Migrationsverket skickade verkställningsbeslutet till polisen i Halland för att genomföra utvisningen. Nu skickar polisen tillbaka denna order från myndigheten rörande Thang och uppger att de inte kan verkställa utvisningen. Man anger flera orsaker och ber nu Migrationsverket att titta över ärendet en gång till. Polisen anser att det saknas en tillräcklig utredning och att det i dagsläget är en utvisning utan rättssäkerhet. Detta förstärker vår bild av att myndigheten inte agerat på ett korrekt sätt.

Vi har många frågor till Migrationsverket, allt ifrån hur man arbetar till hur man bemött oss medborgare som valt att engagera oss. Vi vill ha svar på våra frågor och har därför meddelat chefen för enheten i Göteborg, Susanne Berntsson, samt presschefen, Johan Rahm, att vi på måndag den 20:e juni kommer till Göteborg och kräver ett möte med dem båda. Till detta möte välkomnar vi även media som vi hoppas har stort intresse att bemöta allmänintresset i frågan.

Enligt vår uppfattning har Migrationsverket begått lagbrott, struntat i sina handläggningsrutiner samt haft ett bemötande som inte på något sätt är värd en svensk myndighet. Offren är två barn som nu tvingas leva gömda och som känner stor oro för att få lämna sitt hemland. Det är för dem vi åker till Göteborg på måndag!

Vi välkomnar som sagt media och vi kommer vara på plats vid Migrationsverkets lokaler i Kållered på måndag 13:00 för detta möte. Regional media från Halland erbjuder vi transport till/från Göteborg. Mötet kommer även spelas in.

Vill ni delta och rapportera om denna unika nyhet är varmt välkomna att kontakta oss. Vi kommer att försöka vara så tillmötesgående vi bara kan.


                                                          Med vänlig hälsning/ Nätverket för Thang och Ly

Kontakt:
Sebastian Stenholm
Tel: 0736 – 75 89 34

Lena Svenson
Tel: 0708 – 44 91 32

Eva Lidén
Tel: 0760 – 45 21 25

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar