söndag 5 juni 2011

Pressmeddelande 20110605 om vad händer nu..

Pressmeddelande: Kampen för Thang och Ly fortsätter
2011-06-05
Avsändare: Nätverket för Thang och Ly – Låt dem stanna

Nu i veckan meddelade Migrationsverket att utvisningarna av bröderna Thang och Ly kvarstår. Dock skedde det på ett märkligt sätt via media där man i fredags berättade att man nu tittat över alla nya handlingar och tog det nya beslutet i tisdags. När vi påpekade att man fick vår ansökan först i onsdags korrigerade man sig i media och helt plötsligt var det i onsdags man tog beslutet. Vi tror att det är efterkonstruktioner i ett ärende som fått Migrationsverket att agera i prestige och inte utefter lagstiftning och direktiv. Dessutom, om man med posten fick ansökan på onsdagen, hur kan man då ta ställning till en ansökan på över femtio sidor på bara ett par timmar?

Igår träffades nätverket för de båda bröderna för att analysera den rådande situationen samt ta beslut om vad som sker härnäst. Här kommer då våra beslut i punktform och relativt kortfattat, vi finns tillgängliga för att besvara frågor eller komplettera.

·         Pojkarna kommer fortsätta hållas gömda. Detta medans vi nu tänker skicka ärendet till Europadomstolen. Här finns en jurist som ska ta del av hela ärendet och inlämna en sådan framställan. Även andra kontakter har tagits runt det arbetet, barnpsykolog och Amnesty bland annat.
·         Vi håller under dagen på att bygga en hemsida för vår frihetskamp. Där kommer det finnas historik, fakta och dagliga uppdateringar kring vad som händer.
·         En insamling kommer att startas för att säkerställa ekonomin för de båda bröderna. Den kommer att lanseras på hemsidan under kommande vecka men kommer även ske IRL. Redan innan den startat har vi fått pengar från många stöttningsvilliga människor.
·         Vi kommer via jurist se över vilka möjligheter fosterfamiljen har att få adoptera bröderna. Följ utvecklingen på vår hemsida senare.
·         Vi kommer tack vare nya uppgifter förstärka vår JO – anmälan. Det är uppenbart att Migrationsverket vare sig följt lagstiftning eller sina direktiv.
·         Inom ett par veckor kommer vi kräva ett möte med Migrationsverket och vi kommer då personligen åka till Göteborg för att få svar på våra frågor. Vi kräver svar och förväntar oss att Migrationsverket är öppna för ett sådant möte. Dit kommer vi även bjuda in media att delta.
·         Vi undersöker alternativen kring skolgång för dem båda så att väntan inte bara blir förlorad tid.

Hemsidan vi beskrivit ovan finns på denna plats: http://latdemstanna.blogspot.com/
Observera att den är under konstruktion och kommer vara komplett först i början på nästa vecka.

För mer info:
Sebastian Stenholm
Lena Svenson
Linnlinns@hotmail.com Tel:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar