tisdag 7 juni 2011

Lägesrapport 7 juni

Dagens stora och glada nyhet är bloggens besöksantal. På två dygn är vi nu snart uppe i 550 besökare! Häftigt!

Dagens rapport kommer handla om två saker främst, dels att vi fortfarande väntar på de begärda handlingarna från Migrationsverket som advokaten behöver för att titta närmare på ärendet. Det har gått en vecka nu och fortfarande inga handlingar framme, dåligt.

Annars har vi hittat fler publikationer och forskning som vi kan dra nytta av framöver. Bland annat denna rapport (varning 432 sid!) där man är kritisk mot hur Migrationsverket förhåller sig till synnerligen ömmande skäl främst kring barn och unga. Den och flera andra ska vi nu titta närmare på. Även Barnombudsmannen har tittat närmare på Migrationsverkets rutiner och riktat kritik, kanske något vi kan använda där med. Mycket läsande väntar som sagt!

Insamlingen kommer igång under veckan, så följ oss och håll utkik här på bloggen. Vill du hjälpa till med att samla in pengar på din skola eller arbetsplats – bara hör av er. Men konto och nätinsamling blir det alltså först senare i veckan.

Utöver vår ”egen” jurist har vi även under dagen varit i kontakt med rådgivningsbyrån för flyktingar, vi får se vad det kan ge. Vi återkommer när vi etablerat fast kontakt med dem.

I Hallandsposten var det en stor artikel samt intervju med Thang och Ly, Lena har varit med på P4 Hallandsnyheterna och vi fortsätter uppmärksamma media på vad som händer. Tyvärr hittade jag inte Hallandspostens artiklar på nätet, men det var en helsida i pappersvarianten.

Ja, det var dagens rapport, ny på G imorgon. Men kika in lite senare – har på känn att det kommer ett inlägg till under kvällen.J

Glöm inte att sprida vår sida till vänner, bekanta och på din facebooksida. Tack på förhand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar